Doğum haritama nasıl bakabilirim?

Uygulamaya giriş yaptıktan sonra ana ekranda "Doğum Haritası" seçeneğine tıklayın.

Ardından kişi ekleme sayfasını göreceksiniz. Eğer daha önce hiç kişi eklemediyseniz alt taraftaki "Kişi ekle" işareti olan butona tıklayın ve açılan sayfada haritasına bakmak istediğiniz kişinin bilgilerini girin. Bu kişi siz ya da bir başkası olabilir. Kaydettikten sonra kişi listesi sayfasına dönün. Doğum haritasına bakmak istediğiniz kişi ismine tıklayın. Açılan ekranda doğum haritasını göreceksiniz. Üst menüde Tablo bölümünden gezegenlerin konumlarına detaylı bakabilirsiniz. Yorumlar bölümünden ise haritanızın yorumunu okuyabilirsiniz.

Nasıl kişi ekleyebilirim?

Ana ekranda Doğum haritası veya başka bir harita türüne tıklayın. Açılan "Kişi Listesi" sayfasında sol alt köşedeki butona tıklayın. Açılan ekranda kişi ekleme formunda adı soyadı, doğum yeri, saati ve doğum yeri bilgilerini doldurup kaydedin.

Eklediğim kişi bilgilerini nasıl düzenleyebilirim?

Kişi listesi sayfasında bilgilerini düzenlemek istediğiniz kişinin adına basılı tutun. Çıkan kalem butonuna tıklayın. Açılan ekranda kişi bilgilerini değiştirip kaydedin.

Alternatif bir yöntem olarak harita sekmesinde sol üst köşede kişi bilgilerini göreceksiniz. Kişi bilgilerine tıkladığınızda altta açılan panelden hızlıca kişinin saat, tarih ve doğum yeri bilgisini değiştirip kaydedebilirsiniz.

Eklediğim kişiyi nasıl silebilirim?

Kişi listesi sayfasında silmek istediğiniz öğeyi yana sürükleyerek hızlıca silebilirsiniz. Veya kişi ismine basılı tutup açılan silme butonuna tıklayarak kişi bilgilerini kalıcı olarak silebilirsiniz. Silinen bilgilerin geri getirilemeyeceğini unutmayın.

Haritamı yanlış gösteriyor. Neden?

Haritanızın sizin bildiğinizden farklı gösterilmesinin bir çok nedeni olabilir. Ancak genel olarak şunları kontrol edebilirsiniz;

Tüm bunları kontrol ettiyseniz haritanız hesaplandığı gibidir. Yine de emin değilseniz kontrol etmemiz için support@astrologymaster.app adresine haritanızın tam ekran görüntüsünü gönderebilirsiniz.

Yükselen burcumu yanlış gösteriyor

Burcumu yanlış gösteriyor

Harita ayarlarını nasıl açabilirim?

Herhangi bir harita türü açın. Sağ alt köşedeki ayarlar butonuna tıklayın (dişli çark simgesi olan buton). Açılan panel ayarlar panelidir. Harita teması, asteroidler, açılar gibi ayarlamaları yapabilirsiniz. Ne yaptığınızı tam olarak bilmiyorsanız Ayarları değiştirirken dikkatli olunuz. Haritanız farklı hesaplanabilir. Farklı bir ayar yaptıysanız ayarları sıfırlayabilirsiniz.

Varsayılan ayarlara nasıl geri dönebilirim?

Herhangi bir harita türü açın. Sağ alt köşedeki ayarlar butonuna tıklayın (dişli çark simgesi olan buton). Açılan panelde "Ayarları Sıfırla" butonuna tıklayınız.

Tüm gezegenleri farklı burçlarda gösteriyor.

İleri ayarları değiştirmiş olabilirsiniz. Ayarları sıfırlamayı deneyiniz. Ya da farklı bir harita türüne bakıyor olabilirsiniz. Örneğin Doğum haritası yerine Progress haritaya bakıyor olabilirsiniz. Harita sayfasına üst bölümde harita türü bilgisini görebilirsiniz.

Doğum haritasında gezegenler diğer programlara göre bir iki derece farklı. Bu neden kaynaklanıyor?

Farklı programlar bir şehrin enlem ve boylamını farklı alabilir. Bundan kaynaklı küçük bir kayma yaşanabilir. Kişi eklerken doğum yerini girdiğiniz bölümün yanındaki harita işaretine tıklayın. Açılan Dünya haritasını yakınlaştırarak tam konumu seçebilirsiniz. En doğru hesaplamayı verecektir.

Kişi eklerken saat dilimi nasıl hesaplanır?

Doğum tarihi, saati ve doğum yeri bilgisini girdiğinizde anında otomatik olarak saat dilimi hesaplanır. Her hangi bir işlem yapmanıza gerek yok. Ancak kişi ekleme formunda "Detaylar" yazan bölüme tıklayın. Burada hesaplanan saat dilimini görebilirsiniz. Dilerseniz "Saat dilimini hesapla" butonuna tıklayarak yeniden hesaplanmasını sağlayabilirsiniz. Saat dilimini manuel olarak değiştirmeniz, haritanızın seçilen saat dilimine göre hesaplanmasına neden olacaktır. Astrology Master, güvenilir bir saat dilimi veri tabanı kullanmaktadır. Otomatik hesaplamaya güvenebilirsiniz.

Transit, Solar Return vb. haritalarda saat dilimi nasıl hesaplanır?

Bu tür haritalarda saat dilimi, ayarlar panelinden seçtiğiniz konuma göre otomatik hesaplanır.

Transit, Solar Return vb. haritalarda bulunduğum konumu nasıl ayarlayabilirim?

Uygulamada sağ üst köşedeki menü ikonuna tıklayın. Ardından genel ayarlar sayfasına girin. Şehir arama kutucuğunda bulunduğunuz veya haritasına bakmak istediğiniz kişinin bulunduğu konumu seçiniz. Ay takvimi dahil tüm transit, progres, solar return, lunar return, progress, solar arcs gibi hesaplamalar bu seçtiğiniz konuma göre yapılmaktadır.

Ayrıca harita sayfasındaki ayarlar panelinden de konumu değiştirebilirsiniz.

Haritamda asteroidlere nasıl bakabilirim?

Harita sayfasında Ayarlar panelini açınız. Ardından "Asteroidler" sekmesinde gösterilmesini istediğiniz asteroidleri aktif hale getiriniz. En çok kullanılan asteroidlere yer verilmiştir.

Sabit yıldızlara nasıl bakabilirim?

Harita sayfasında Ayarlar panelini açınız. Ardından "Sabit yıldızlar" sekmesinde gösterilmesini istediğiniz sabit yıldızları aktif hale getiriniz. Tüm sabit yıldızlar yer almaktadır.

Farklı harita türlerini nasıl karşılaştırabilirim?

Harita ekranına girin. Sol alt köşede 1 ve 2 şeklinde birinci ve ikinci harita türünü ifade eden açılır kutucuk göreceksiniz. Burada 1 veya 2' nci harita türünü değiştirerek farklı haritaları kolayca karşılaştırabilirsiniz. "None" türünü seçtiğinizde ilgili harita türü görünmeyecektir. Örneğin ilk harita türünü Natal, ikinci harita türünü "None" olarak seçerseniz yalnızca doğum haritasını görüntülersiniz.

Bazı açılar neden görünmüyor?

Harita ekranında ayarlar panelini açın. Açılar sekmesine ilerleyin. Burada görünmesini istediğiniz açı türlerini aktif hale getiriniz. Eğer haritada ilgili açı, belirtilen orb aralığında haritada mevcutsa gösterilecektir. Majör açılar için varsayılan orb değeri 3' tür. Minör açılar içinse 1' dir.

Açılarda orb ayarını nasıl yapabilirim?

Harita ekranında ayarlar panelini açın. Açılar sekmesine ilerleyin. Burada orb ayarını yapmak istediğiniz açının yanında artı ve eksi butonlarına tıklayarak ilgili açının orb ayarını yapabilirsiniz.

Açıların rengini değiştirebilir miyim?

Harita ekranında ayarlar panelini açın. Açılar sekmesine ilerleyin. Açının solunda açının rengini göreceksiniz. Renge tıkladığınızda açılan renk paletinden açı rengini değiştirebilirsiniz.

Heliocentric veya Geocentric ayarlamasını nasıl yapabilirim?

Harita sayfasında Ayarlar panelini açınız. Ardından "İleri ayarlar" sekmesinde "Centric" yazan bölümde Heliocentric veya Geocentric olarak seçebilirsiniz. Güneş merkezli asteroloji için Heliocentric, Dünya merkezli astroloji için Geocentric seçebilirsiniz. Varsayılan olarak Dünya merkezli astroloji yani Geocentric kullanılmaktadır. Bu ayarı değiştirirken dikkatli olunuz. Değiştirdiğinizde anlık transitler dahil tüm hesaplamalar buna göre yapılacaktır. Gezegenlerin burç konumları büyük ölçüde değişecektir.

Ev sistemini nasıl değiştirebilirim?

Harita sayfasında Ayarlar panelini açınız. Ardından "İleri ayarlar" sekmesinde "Varsayılan ev sistemi" yazan bölümde ev sistemini seçebilirsiniz. Varsayılan olarak Placidus ev sistemi kullanılmaktadır. İleri ayarları değiştirirken lütfen dikkatli olunuz. Varsayılan ayarlara geri dönmek için Ayarlar panelinde "Ayarlara sıfırla" butonuna tıklayarak değişiklikleri geri alabilirsiniz.

Sidereal zodyak nasıl ayarlayabilirim?

Harita sayfasında Ayarlar panelini açınız. Ardından "İleri ayarlar" sekmesinde "Burç Sistemi" yazan bölümde Sidereal Zodyak' ı seçebilirsiniz. Bu ayarı değiştirdiğinizde anlık transitler, ay takvimi dahil tüm hesaplamalar buna göre yapılacaktır.

Transit haritayı neden dış çemberde göstermiyor?

Harita sayfasında Ayarlar panelini açınız. Ardından "İleri ayarlar" sekmesinde "Karşılaştırmalı haritalarda sıralama" seçeneğini "İçten dışa" olarak değiştiriniz. Bu tüm ikili haritalar için geçerlidir. Varsayılan olarak ikinci harita iç çemberde gösterilir ve varsayılan sıralama "Dıştan içe" şeklindedir. İkinci harita bilgileri ve gezegenleri her zaman fuşya renkle gösterilir.

Sinastri haritasına nasıl bakabilirim?

Ana ekranda Sinastri haritasına tıklayın. İlişki haritalarına bakabilmeniz için listenizde en az 2 kişi olmalıdır. Sinastri haritasına bakmak istediğiniz 2 kişiyi seçip "Harita" butonuna tıklayınız.

Sinastri haritasında 1. ve 2. kişi sıralamasını nasıl değiştirebilirim?

Sinastri haritasında alt kısımda ortadaki değiştir simgesi olan butonuna tıklayınız.

Kompozit haritaya nasıl bakabilirim?

Ana ekranda Kompozit' e tıklayın. İlişki haritalarına bakabilmeniz için listenizde en az 2 kişi olmalıdır. Kompozit haritasına bakmak istediğiniz 2 kişiyi seçip "Harita" butonuna tıklayınız.

Kompozit haritayla transit, progres vb. haritaları nasıl karşılaştırabilirim?

Herhangi bir ilişki haritasına girdikten sonra sağ alt köşede 1' i Kompozit, 2' yi ise karşılaştırmak istediğiniz harita türü olarak değiştirin.

Uyum puanı nedir? Nasıl hesaplıyorsunuz?

Uyum puanını yalnızca Sinastri haritasında görünen Uyum sekmesinden görebilirsiniz. 0-100 arası bir bir puan verilir. 50 ve üzeri puanlar uyumlu olarak kabul edilir. Gezegenlerin birbirlerine yaptıkları açı ve açının ne kadar az sapmayla (orb) gerçekleştiğine göre bu puan verilir. Puanın gösterildiği alanın altında hangi gezegenlerin birbirlerine olan konumuna göre kaç puan verildiğini görebilirsiniz.

Solar return haritada Güneş' im neden hep aynı evde?

Eğer Natal-Solar Return karşılaştırmalı haritaya bakıyorsanız buradaki Güneş konumu, sizin doğum haritanız üzerindeki konumudur. Solar Return haritalar, transit Güneş ile natal Güneş' in kavuşum yaptığı anda meydana gelir. Dolayısıyla ev ve burç konumu hiç değişmeyecektir.

Doğum haritası olmadan yalnızca Solar return haritaya bakmak isterseniz, alt panelde ilk harita türünü "None", ikinci harita türünü "Solar Return" olarak değiştiriniz.

Progress haritada gezegenlerin konumları bazen diğer programlara göre küçük bir derece farklı çıkıyor. Neden?

Progres hesaplama metodumuz şu şekildedir;

Progres haritalarda doğumdan şimdiye kadar geçen sürede her yıl 1 gün olarak kabul edilir. Bu fark doğum tarihinin üzerine eklenir ve o tarihteki gezegenlerin konumları bize progres konumları verir. (Örneğin 30 yaşında biri için doğum tarihine 30 gün ekliyoruz.) Progress harita hesaplamasını global saat üzerinden yani UTC+0 üzerinden yapmaktayız. Bunun daha doğru bir hesaplama olduğunu düşünüyoruz. Öncelikle şu anki zamanı global saate çeviriyoruz. Ardından doğum tarihini global saate dönüştürerek farkı ekliyoruz ve progres tarihi elde ediyoruz. Elde ettiğimiz tarihin haritasını saat dilimi UTC+0 olarak hesaplıyoruz. Bunun sebebi, doğum tarihinden bir kaç gün sonra saat diliminin değişmesi durumunda olası bir hesaplama hatasından kaçınmak için. Bazı programların bu yüzden progres derecelerin küçük bir farkla farklı hesapladığını gördük. Hesaplamanın global saate göre yapılması saat farkı karmaşasını ortadan kaldırarak daha doğru bir hesaplama yöntemi sunar.

Sabian sembollerinin yorumlanmasında bir derece fazla alıyor bunun nedeni nedir ?

Burçlar 0 derece ile başlar. 0 derece 1' inci derecedir. Sabian sembollerinde ilk derece 0 değil 1 derece olarak kabul edilir. Bu yüzden diğer derecelerde de 1 derece eklenerek ilgili sembole bakılır.

Rektifikasyon nedir?

Doğum saatinizin astrolojik yöntemlerle belirlenmesi işlemidir.

Rektifikasyon hesaplamasını nasıl yapıyorsunuz?

Öncelikle saatinizin olduğunu tahmin ettiğiniz aralığı girmeniz istenir. Buna göre verdiğiniz saat aralığına göre sorular sorulur. Verdiğiniz cevaplara göre yükselen, mc, zorlu gezegen geçişleri dikkate alınarak saat aralığı daraltılır. En son bir önemli olay istenir ve aralık kontrol edilerek en dar aralık yakalanır. Bu işlem tamamen verdiğiniz cevaplara göre yapılır. Verdiğiniz cevaplara göre astrolojik geçişler kıyaslanarak doğum saati aralığı en aza indirilir.

Rektifikasyonda aşağıdakilerden birini seçiniz diyor ancak sadece tek seçenek çıkıyor?

Doğum saati bulunurken esas aldığımız yöntem eleme yöntemidir. Cevapları seçtiğinizde üst bölümde daraltılan saat aralığını görebilirsiniz. Saat aralığında hangi gezegen veya köşe ev konumları varsa bunlardan hangisinin baskın olduğunu belirlemek için seçenekler çıkar ve bir seçeneği seçtiğinizde diğer saat aralıkları elenir. Eğer ilgili saat aralığında başka seçenek mevcut değilse yalnızca 1 seçenek karşınıza çıkabilir. Eğer seçenek size kesinlikle uymuyorsa, önceki cevapları veya başlangıçta seçtiğiniz saat aralığını kontrol edebilirsiniz. Başlangıçta çok dar bir zaman aralığı seçtiyseniz çoğunlukla tek seçenek çıkabilir. Eğer seçenekler size uyuyorsa işaretleyip devam edin. Size uymayan bir seçenek varsa bir önceki cevaba geri dönerek farklı bir aralık deneyin.

Eğer başlangıçta çok dar bir zaman aralığı verdiyseniz (örneğin 5-10 dakika gibi veya biraz daha geniş bir aralık da olabilir) muhtemelen ilk soruda tek seçenek çıkacaktır. Başlangıçta daha geniş bir aralıkla örneğin 1-2 saat ile başlamanız önerilir.

Rektifikasyonda doğum saatimi yanlış hesaplıyor. Neden?

Bu hesaplama tamamen başlangıçta seçtiğiniz aralığa ve verdiğiniz cevaplara göredir. Bu hesaplama astrolojik tekniklere dayanır. Hesaplamanın kesin bir garantisi yoktur. Ancak çoğunlukla doğru sonucu verdiğini test ettik. Rektifikasyon hesaplaması tamamen haritanızdaki gezegen geçişlerini dikkate alarak yapılır.

Rektifikasyonda "Bu tarihte önemli bir olay bulunamadı diyor". Neden?

Rektifikasyonun son aşamasında sizden önemli bir tarih istenir. Daraltılmış saat aralığına göre astrolojik açıdan önemli bir geçiş veya başka bir işaret olup olmadığı kontrol edilir. Buradaki kontrol astrolojik açıdan yapılır. Farklı bir önemli tarih deneyebilirsiniz ya da önceki seçenekleri değiştirerek tekrar kontrol edebilirsiniz. Eğer önceki seçeneklerden kesinlikle eminseniz, son daraltılmış saat aralığını kabul ederek işlemi sonlandırabilirsiniz.

Rektifikasyon kimler için yapılabilir?

Doğum günü ve belirli bir saat aralığını bilen herkes için yapılabilir. Eğer saat aralığı bilinmiyorsa farklı aralıklar denenebilir. Sorulara cevap verecek kadar bir yaşanmışlık olması da önemlidir. Bu yüzden çocuklarda tam sonuç vermeyebilir.

Element hesaplamasını nasıl yapıyorsunuz?

Element ve Nitelik Hesaplaması
Programda yalnızca natal haritada gösterilir. Seçilen kişinin element dengesini ve buna göre oluşturulan burç dağılımını (en yüksek puan sentez ve en düşük puan gölge burç) görebilirsiniz.Element hesaplamasında Yükselen (ASC), Tepe Noktası (MC), Güneş, Ay, Merkür, Venüs, Mars, Jüpiter ve Satürn kullanılmaktadır. ASC, Güneş ve Ay' a 3 puan, diğer faktörlere 1 puan verilir. (Bunun sebebi, Çünkü astrolojiye göre kişiliği diğerlerinden daha fazla etkileyen en önemli 3 faktör Asc, Güneş ve Ay' dır.)Gezegenlerin bulunduğu burcun element ve nitelik özelliğine göre ilgili element ve nitelik hanesine puan yazılır ve yüzdelik üzerinden gösterilir. Element ve Nitelik grafiklerinin altında ise en yüksek puanı alan element ve niteliklere göre baskın burç dağılımı gösterilir. Örneğin toprak elementi ve öncü nitelik yüksekse, toprak + öncü özelliğe sahip Oğlak burcu en fazla yansıttığınız burçtur. Hangi burcun özelliğini ne kadar taşıdığınız yüzdelik olarak gösterilir.
En yüksek puanı alan sentez, en düşük puanı alan ise gölge burçtur.Baskın burç sıralamasında eşitlik olması durumunda ASC > Güneş > Ay şeklinde sıralama esas alınır. (Çünkü astrolojiye göre kişiliğin dıştan içe sıralaması bu şekildedir.)

Neden Element ve Nitelik hesaplamasında sadece 7 gezegen, ASC ve MC kullanılır?

Çünkü astrolojiye göre kişiliği etkileyen ve oluşturan en önemli faktörler bunlardır.

Neden asteroidler ve ay düğümleri element ve nitelik hesaplamasına dahil değildir?

Element hesaplamasında kişiliği etkileyen en önemli faktörler esas alınır. Asteroidler astrolojide kişilikle ilgili değildir. Ay düğümleri de aynı şekilde daha çok yaşam amacını ve yolculuğu gösterir.

Neden Uranüs, Neptün, Plüto element ve nitelik hesaplamasına dahil değildir?

Bunlara kuşak gezegenleri de denmektedir. Ağır hareket ettikleri için sizinle aynı zamanda doğan herkesin haritasında hemen hemen aynı konumdadırlar. Ayrıca bu gezegenler kişisel gezegenler değil kuşak gezegenleridir. Tüm kuşağın davranışlarını etkilemektedirler. Kişisel farklılık katmayacağı için element hesaplamasında kullanılmaz.

Neden sabit yıldızlar element ve nitelik hesaplamasına dahil değildir?

Sabit yıldızların konumu sabit olduğu için her haritada burç konumu aynıdır. Kişisel bir farklılık katmayacağı için element hesaplamasında kullanılmaz.

Mirror Harita nedir?

Haritanızın ters-yüz edilmiş halidir. Tüm gezegenler ve evler karşıt konumdadır. Sizin tam zıddınızı ifade eder.

Draconic haritaya nasıl bakabilirim?

Uygulamada Doğum haritasına girin. Sol alt köşede harita türü seçme bölümü bulunmaktadır. 2' nci harita türünü Draconic olarak değiştirin. Bu sayede doğum haritası ile karşılaştırma yapabilirsiniz. 1' nci harita türünü None olarak seçerseniz, karşılaştırma olmadan yalnızca Draconic haritayı görüntüleyebilirsiniz.

Yükselen ve köşe evlerin açılarını nasıl görebilirim?

Ayarlar paneli->Sanal Noktalar burada sayfayı en aşağı kaydırın. Ascendant (Yükselen), Descendant (Alçalan)... gibi köşe evleri aktif hale getirebilirsiniz.

Gezegenin yanındaki "R" sembolü ne anlama gelir?

Retro kelimesini ifade eder. Gezegenin geri hareket ettiği anlamına gelir. Örneğin Merkür retrosu. Esasen gezegenler Güneş sisteminde geriye doğru hareket etmezler. Ancak astrolojide genel olarak Dünya merkezli sistem kullanıldığı için, Dünya' ya göre bazı gezegenler geri hareket etmektedir. Retro gezegenin hızı tablo bölümünde eksi (-) ile gösterilir.

Gezegenin yanındaki "S" sembolü ne anlama gelir?

Gezegenin hızının oldukça yavaşladığını ve durağan olduğu anlamına gelir. Gezegenlerin hızını table sekmesinde daha net görebilirsiniz.

Haritamda X gezegenim durağan ("S") değil ancak S gösteriyor neden?

Muhtemelen farklı bir programda gezegeninizin durağan ("S") olmadığını gördünüz. Esasen gezegenin tamamen durduğu bir an yoktur. Farklı programlar gezegeni farklı hızlarda durağan kabul edebilirler. Örneğin gezegen ortalama hızının yüzde 10 altına düşünce gibi. Biz ise gezegenin dakika hızını esas alıyoruz. Eğer gezegenin hızı 1 dakika altına düşmüşse durağan kabul ediyoruz. Çünkü gezegenin hızı 1 dakika altına düştüğünde, gezegenin bulunduğu burç derecesinde daha fazla kalacağı ve o derecenin enerjisini daha fazla yansıtacağı anlamına gelir. Gezegenin hızını tablo bölümünde daha net şekilde görebilirsiniz.